DATE: 20/03/2016
TIME: 14:30
LOCATION: Spanbroek (NH)
VENUE: 't Kerkhuys
Van Bach tot Abba – Petra Berger en Jan Vayne 20/03/2016

VAN BACH TOT ABBA..
Jan Vayne en Petra Berger

Als solisten oogsten zij al jaren grote successen, kunt u nagaan wat er ontstaat als deze pianovirtuoos en de zangeres met internationale allure hun krachten bundelen op de buhne!
De samenwerking tussen Jan Vayne en Petra Berger staat garant voor een verrassende voorstelling van zeer hoog niveau.
Het programma “Van Bach tot Abba” biedt letterlijk alle muziekstijlen van en tussen deze twee uitersten. In vlotte dialogen met elkaar, waarbij humor en diepgang hand in hand gaan, en met het publiek is er veel ruimte voor improvisatie en interactie zodat de luisteraar veel meer krijgt voorgeschoteld dan alleen een concert.
Jan Vayne begon al op zijn vierde met pianoles en gaf op zijn tiende al concerten. Als geen ander koestert Jan Vayne zijn drang naar vrijheid. Wars van vaste gewoonten of muzikale dogma’s improviseert hij er lustig op los. Dit is ook meteen zijn meest bekende handelsmerk geworden. In de jaren ‘90 verraste hij muziekliefhebbers door zijn fabuleuze piano-improvisaties op popmuziek van onder andere Queen. Maar ook muziek van Haydn, Mozart en Bach kunnen niet aan zijn improvisatiedrang ontkomen. Met bijzondere eindresultaten tot gevolg.
Petra Berger staat voor vrouwelijkheid, kwaliteit en klasse. Na diverse rollen in musicals in binnen- en buitenland gespeeld te hebben startte zij in 2001 met veel succes een solo carriere. In haar muziek combineert zij op bijzondere wijze de wereld van de klassieke muziek en de popmuziek. Haar albums werden bekroond met goud en platina en ook in het buitenland heeft zij inmiddels voet aan de grond. Dit resulteerde ondermeer in duetten met de wereldberoemde tenoren Andrea Bocelli en Alessandro Safina. Recentelijk bracht zij een album uit met songs van, en in de stijl van Barbra Streisand.
In haar samenwerking met Jan Vayne wordt haar veelzijdigheid als zangeres nog eens extra benadrukt; van klassiek tot pop, van chanson tot Nederlandstalig, ze draaien hun hand er niet voor om!
“Van Bach tot Abba”; een muzikaal feestje dat u absoluut niet wilt missen!

Petra Berger - Sing - Speak - Inspire - Copyright 2016